Утицај супресије трепере у критичним случајевима испаривог сувог ока на визуелни квалитет

Циљ: Проучити утицај супресије блинка на визуелни квалитет у критичним случајевима сувог очна испарења.

МЕТОДЕ: Аберације високог реда целог ока (ХОА) су континуирано мерене у 10 очију са кратким временом сузења (ТБУТ, 3,0 ± 0,6 секунди) у трајању од 30 секунди без окажног површинског бојења и сузама нису недостајали. Током мерења, субјектима је затражено да трепере једном у 10 секунди, више него двоструко од ТБУТ-а. Анализирати податке о аберацији, укључујући квази-лике аберације, сферне аберације и укупну ХОА, до шестог редоследа полинома Зернике.

РЕЗУЛТАТИ: Непрекидна промена укупног ХОА код испитаника са краћим ТБУТ-ом је била у виду пилуле, са чистом кривом која се повећала након трепере. После 5-9 секунди трепере, укупна вредност ХОА је знатно већа него одмах након трепере (П <>

ЗАКЉУЧЦИ: Предмети са кратким ТБУТс који потискују трептање могу смањити визуелни квалитет, као што је када је поглед на терминалу видео диска, чак и ако постоји довољна течност за сузу. Кључне речи: разбијање сувог очвршћеног фронталног фронта

Сухо око се може класификовати као недостатак воденог течног сувог ока и сувог ока са испаравањем. 1 У случајевима благо испарљивог сувог ока, количина течности за сузбијање није увек смањена, а само скраћивање времена разбијања сузавца (ТБУТ) може узети у обзир абнормалности суза. 2 У клиничкој пракси има много критичних случајева. Између испарљивих сувих очију и здравих очију откривено је да се ТБУТ скрати и појављују се симптоми сувог ока. Међутим, очна површина није оштећена и сузе нису довољне. 3 У ТБУТ-у скраћеним очима, филм за сузу може започети да се брзо руптура током следеће трепере ока у следећем тренутку, упркос чињеници да површина очију има довољно суза; ово може довести до симптома сувог ока са замућеним видом, умором очију и неугодношћу.

Да би се квантификовао ефекат смањивања ТБУТ скраћења на динамички визуелни квалитет након трепере, аберације високог реда (ХОА) су континуирано мерене на ТБУТ-скраћеним субјектима током 10-секундног интервала треперења који је премашио двоструко ТБУТ.