Шта је сплитер снопа?

Раздјелници снопа су оптички уређаји који подељују светлосни сноп на два или више снопова светлости, што је кључни дио већине интерферометара. Обично се састоји од металне фолије или диелектричног филма.

Најчешћи облик је коцка израђена од два трициклична стаклена призма која се лепе заједно на подлогу помоћу полиестерских, епоксидних или уретанских лепкова. Дебљина слоја смоле се прилагођава тако да се рефлектује половина (одређене таласне дужине) свјетлости која се догодила кроз један "порт" (тј. Коцкастој страни), а друга половина се континуирано преноси због потпуне унутрашње рефлексије. Поларизујући снопови, као што су Волластон призме, користе двосмјерни материјал за расподелу свјетла у различито поларизиране свјетлосне зраке.

Још један дизајн је да користите полу-сребро огледало, комад стакла или пластике, чист, танку металну облогу која је сада обично алуминијумска пара која се депонује алуминијума. Дебљина одлагалишта се контролише тако да се транспонује део (обично половина) светлости који је ударио под углом од 45 степени и који се не абсорбује слојем, а преостали дио се рефлектује. Веома танка полусребрована огледала за фотографију обично се називају огледалима од пеликла. Да би се смањио губитак светлости због апсорпције рефлективног премаза, коришћени су тзв. "Швајцарски сир" снопови. У почетку су то били перфорирани, високо полирани метални лимови да би се постигла жељена рефлексија и пролазност. После тога, метали се прскају на стакло како би се формирао дисконтинуирани премаз, или се мала површина континуалног премаза уклања хемијским или механичким деловањем како би се створила врло буквално "полусребрована" површина.

Уместо металне превлаке може се користити дихроски оптички премаз. У зависности од његове природе, однос рефлексије и преноса ће се разликовати у зависности од таласне дужине инцидентног светла. Беамсплиттерс се користе за неке рефлекторске рефлекторске рефлектори како би растурили нежељено инфрацрвено (топлотно) зрачење и излазне спојнице у ласерској структури.

Трећа врста снопа за снопове је дихроска склопка призме огледала која користи дихроски оптички премаз да би поделио инцидентни зрак у мноштво спектрално различитих излазних греда. Такви уређаји се користе у три боје видео камере и трибојне боје филмске камере. Тренутно се користи у модерним три ЦЦД камере. Оптички сличан систем се користи као обрнуто за комбинатор снопова у тро-ЛЦД пројектору у којем се светло од три одвојена монохроматска ЛЦД дисплеја комбинира у једну јединствену слику у боји за пројекцију.

Раздјељивачи за сингле-моде влакна за ПОН мреже користе једнодимензионално понашање како би поделили зраку. Цепци су "спојени" на Кс тако што раздвајају два влакна.

Коришћење појединачног сочива и једне тачке експозиције за снимање поравнања огледала или призме стереоскопског пара понекад се назива "сплитер снопом", али ово је неправилна употреба речи јер су уствари пар перископа који прелазе Светлост није случајност. У неким ретким случајевима додавања стерео фотографија, огледало или призматични блок врши супротну функцију као беамсплиттер, с прекривеном темом која омогућава директну израду уграђене 3-д слике из два различита перспективна приказа кроз филтер у боји или брзо измењеним лоуверс Наручите поље 3Д видео.


Шангај Нев Еиес Медицал Инц је свеобухватна корпорација која интегрише више сектора као што су Медицинско-инвестициона, Менаџмент, Дигитална опрема за развој офталмологије, Производња и Генерални агент око Кине америчких ТТИ Дигитал Хигх Дефинитион производа. Вештине Невеиес су развијене, Фундус Цамера ; Оптометријска опрема ; Офталмолошки микроскоп ; Слит Ламп , освојили су ауторско право Народне Републике Кине.

Више информација о хируршком микроскопу : хттп : //ввв.еиесмед.цом/фундус-цамера/